Aanbouw / Uitbouw / Opbouw

Als eerst zullen we even uitleggen wat het verschil is tussen een aanbouw en een uitbouw.

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan een bestaand pand gebouwd. Dit betekent dat het een aparte ruimte wordt met een eigen ingang zonder dat het verbonden is met het bestaande pand. Denk hier bij aan een garage, praktijkruimte of een berging die aan het bestaande pand wordt gebouwd.

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Zoals bijvoorbeeld een verlenging van een woonkamer of het vergroten van een keuken. Een andere mogelijkheid voor een uitbouw is een extra ruimte aan een pand met een deur die is verbonden met de bestaande ruimte. Het maakt dus niet uit of er een wand verwijderd wordt of dat de uitbouw met een deur verbonden is als de nieuwe ruimte maar toegankelijk is vanuit de bestaande ruimte. Dan is er sprake van een uitbouw. Het is wel van belang dat u van te voren weet wat u met deze ruimte wilt gaan doen omdat er een belangrijk verschil zit tussen een wand verwijderen en een deur plaatsen. Bent u toe aan bijvoorbeeld een nieuwe keuken, een grotere woonkamer of een extra slaap/badkamer op de begane grond dan kunt u kiezen voor een uitbouw. Heeft u liever een garage of een praktijkruimte aan huis dan kunt u kiezen voor een aanbouw. In beide gevallen stijgt de waarde van uw pand en krijgt u er jarenlang veel woon of werk plezier voor terug.

Er zijn meerdere mogelijkheden denk hier aan bijvoorbeeld casco, gehele afwerking, baksteen, gevelbekleding, hout, kunststof of aluminium kozijnen. De keuze is geheel aan u. Vaak is het mogelijk om vergunningsvrij te bouwen wat aanzienlijk in de totale kosten scheelt. Het is ook nog een mogelijkheid om een aan- of uitbouw met een opbouw te laten bouwen, bijvoorbeeld op een garage of een uitbouw die meteen de bovenverdieping vergroot. U kunt ook nog kiezen voor een opbouw boven op u dak.

Het grootste voordeel van een opbouw is dat u extra oppervlakte creëert en u geen vierkante meters tuin verliest.

Wij van Gasseling Vastgoed verzorgen wanneer dit nodig is de bouwvergunning en aanvraag, zodat u zorgeloos een opbouw kan laten plaatsen. Doet u dit liever zelf is dit natuurlijk ook mogelijk.

Heeft u interesse in een aanbouw, uitbouw en/of opbouw neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie, vragen of een vrijblijvende offerte.

Terug